Zelfvertrouwen vergroten

  Meer zelfvertrouwen opbouwen

  Zelfvertrouwen, is dat iets wat je nu eenmaal hebt of niet hebt? En kun je eventueel je zelfvertrouwen vergroten? Goede vragen voor wie wel wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken. Wanneer voel je dat je een tekort aan zelfvertrouwen hebt? Is dat op dagen dat je niet vooruit te branden bent, omdat je even geen zin hebt in de rompslomp van alledag? Of durf je soms je nek niet uit te steken en te laten zien en horen wie je bent. Heb je een structureel gebrek aan zelfvertrouwen? Of is dat maar af en toe? DIT Coaching vertelt je hieronder dat je zelfvertrouwen vergroten mogelijk is.

  Tekort aan zelfvertrouwen?

  Zelfvertrouwen ontwikkel je in je kindertijd. De ene persoon heeft er van nature geen gebrek aan, de ander is wat meer schuchter van aard. Daarnaast speelt ook de opvoeding en met wie je omgaat een rol. Als je ouders laten merken dat ze je lief vinden en respecteren, dan geeft dat een positief zelfbeeld. Werd je op school gepest op kreeg je veel opmerkingen over wat je deed en/of presteerde? Dan kan dat ten kosten gegaan zijn van je zelfvertrouwen. Heb je vroeger onvoldoende geleerd om je eigen mening te vormen of dingen uit te proberen? Dan durf je op latere leeftijd misschien wat weinig initiatief te nemen of dingen te vertellen, uit angst iets stoms te zeggen. Dat kan van kwaad tot erger worden tot je uiteindelijk echt een gebrek aan zelfvertrouwen krijgt.

  Meer zelfvertrouwen krijgen

  Je hebt zelfvertrouwen als je respect en waardering voor jezelf hebt. Je vindt jezelf best leuk, zoals je ook vrienden leuk kunt vinden. Vind je jezelf niet zo leuk, omdat je denkt dat anderen je ook niet zo leuk vinden? Dan heeft je zelfvertrouwen hier waarschijnlijk onder te lijden. Er zijn diverse manieren om je zelfvertrouwen (weer) op te bouwen. Je moet dan wel voor verbetering open staan.

  meer zelfvertrouwen

  De oplossing zit in jezelf

  Bij DIT Coaching gaan we ervan uit dat je gemotiveerd moet zijn om meer zelfvertrouwen op te willen bouwen. Wat dacht je ervan om een weerbaarheidstraining te volgen? In die weerbaarheidstraining vertellen we je niet wat jij moet gaan doen. Maar we motiveren je wel! Door naar je te luisteren en vragen te stellen. We observeren je gedrag. We dagen je uit en we inspireren je. We geven je de juiste handvatten waarmee jij je zelfvertrouwen een boost kunt geven. Zo merk je dat aan jezelf werken ook leuk kan zijn en resultaat oplevert. De oplossing zit namelijk in jezelf.

  Aanmelden voor weerbaarheidstraining

  Wil jij je ook aanmelden voor weerbaarheidstraining bij DIT Coaching om je zelfvertrouwen te vergroten? Vul dan het contactformulier op de website in, bel naar 024 202 22 14 of mail naar info@ditcoaching.nl.