Thuiszitters

  Thuiszitters door verzuim

  Gaat je kind al een tijdje niet naar school terwijl dat volgens de wet wel moet? Dan gaan er allerlei alarmbellen rinkelen. Bij de school, de leerplichtambtenaar en natuurlijk bij jou als ouder(s)/vertegenwoordiger(s). Want wat te doen? DIT coaching helpt. DIT coaching heeft ruime ervaring met thuiszitters. We achterhalen de oorzaken en bedenken samen een passende oplossing, zodat je kind weer naar het onderwijs of basisonderwijs kan gaan. We bieden maatwerktrajecten die we snel in kunnen zetten. We werken intensief samen met je kind, met jullie als ouder(s)/vertegenwoordiger(s) en met alle andere betrokkenen.

  Wat is een thuiszitter?

  Een thuiszitter is een kind of jongere tussen de 5 en 16 jaar die leerplichtig is óf een jongere van 16 of 17 jaar die valt onder de kwalificatieplicht en is ingeschreven op een school en die zonder geldige reden al meer dan 4 weken niet naar school gaat.

  Aan de slag met de oorzaken

  Blijft je kind thuis van het onderwijs of basisonderwijs? Dan heb je als ouder(s)/vertegenwoordiger(s) vaak al van alles geprobeerd om ervoor te zorgen dat je kind toch weer naar school gaat. Wij kijken samen naar wat jullie al geprobeerd hebben en naar de achterliggende oorzaak van het verzuim. Schoolverzuim kan bijvoorbeeld te maken hebben met problemen op school, psychische problemen zoals angst of een stoornis (ASS/AD(H)D) of met gedragsproblemen. Maar ook met problemen thuis, zoals problemen met de onderlinge communicatie of problemen tussen ouder(s)/vertegenwoordiger(s). Uit ervaring weten we dat het nodig is om eerst aan de slag te gaan met de oorzaken en vervolgens samen te kijken naar oplossingen.

  Aandacht voor de talenten van jouw kind

  Wij onderzoeken wat het kind of de jongere nodig heeft om toch weer naar school te gaan. We leren jouw kind graag goed kennen, zodat we je kind gaan begrijpen en aansluiting vinden met hem of haar. Daarbij kijken we altijd naar de talenten van jouw kind en naar die van jullie als ouder(s)/vertegenwoordiger(s). DIT staat voor Denk in Talent. We gaan dus uit van de talenten van je kind en die van jullie. Samen komen we erachter wat werkt. Dit doen we niet vanuit boekjes en methodes, maar vanuit het individu, de relatie of het gezin.

  Naast onze individuele aanpak hebben we ook een groepsaanbod voor thuiszitters. Je kind start met het groepsaanbod en krijgt daarnaast een individuele coach.

  Waarom DIT coaching voor thuiszitters?

  DIT coaching is een gecontracteerde zorgaanbieder in WMO en jeugdhulp. Wij zijn specialisten in ambulante begeleiding. Dit doen wij onder andere voor thuiszitters in het onderwijs of basisonderwijs. Het kan namelijk voorkomen dat kinderen vastlopen in hun hoofd, in hun leven of in hun werk. Wij zoeken uit hoe dit komt en wat we hieraan kunnen doen. Dus heb jij thuiszitters? Wat we je kunnen bieden is het volgende:

  • Samen uitzoeken wat wél werkt
  • Van mens tot mens
  • Deskundig, energiek en out of the box
  • Individueel en groepsaanbod
  • Wij werken zonder wachtlijst
  • Begeleiding aan huis
  • Gecontracteerde zorgaanbieder WMO en jeugdhulp

  Neem vrijblijvend contact op

  Heb jij thuiszitters? En kun je hier onze hulp bij gebruiken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op door een bericht achter te laten via het contactformulier op de website. Je kunt ook mailen naar info@ditcoaching.nl. Wil je liever direct contact? Bel ons dan op 024 202 22 14.