Jongeren (18- / 18+)

  Jongeren in de leeftijd van 16-23 jaar

  Als jongvolwassene heb je vaak veel vragen. Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe zien anderen mij en hoe wil ik dat anderen mij zien? Wat vind ik van mijzelf? Hoe wil ik graag zijn? Dat zoeken naar die eigen identiteit gaat soms gepaard met risico’s nemen, grenzen opzoeken en overschrijden en experimenteren in gedrag. Daarin kán je te ver gaan. Als jongvolwassene wil je voor je mening uitkomen, je eigen keuzes maken en je eigen verantwoordelijkheid dragen. Je wilt je onderscheiden van je ouder(s)/vertegenwoordiger(s) wat conflicten kan geven. De overgang naar volwassenheid kan voor sommige jongeren soms complex zijn en tot problemen leiden. Dan kan het nodig zijn dat een professional hen begeleidt in dit proces. Wij zijn gespecialiseerd in het coachen van jongeren in deze levensfase. Coaching van iemand die jou serieus neemt, naast je staat, naar je luistert en jou ondersteunt bij het proces van volwassen worden.

  Echt en persoonlijk

  De coach komt bij jou. Onze coach maakt een afspraak voor een gesprek bij jou thuis of op een andere plek waar jij je prettig voelt. Alleen of samen met jouw ouders, wat jij graag wilt. We leren je graag goed kennen, met al je talenten en mogelijkheden. En ook al je vragen, twijfels en behoeften. Waar worstel je mee? Wat vind je lastig? En wat zou je graag anders willen?  We coachen jou op de manier die bij jou past. Het blijft niet bij praten, maar we gaan ook iets doen, samen de hond uitlaten, ergens wat drinken, naar voetbal of een stuk fietsen. We coachen je in de omgeving waar jij de problemen ervaart. Zo leren we jou goed kennen en leer jij de coach kennen. De coach stelt vragen om over na te denken. Het doel hiervan? Dat jij zelf komt tot oplossingen die voor jou werken. Want de oplossingen zitten al in jezelf. Wij vertellen je dus niet wat jij moet doen, maar gaan samen met jou op onderzoek.

  coaching voor jongvolwassenen

  Coaching van jouw ouder(s) of vertegenwoordiger(s)

  In overleg met jou betrekt de coach ook jouw ouder(s)/vertegenwoordiger(s) bij het coaching traject. Het voordeel daarvan kan zijn dat zij jou beter leren begrijpen, waardoor ze ook anders met jou om kunnen gaan. De coach kan jou ondersteunen in dit contact en tijdens gesprekken.

  Naast individuele ambulante begeleiding hebben we ook een groepsaanbod.