Cursus SKJ

  Cursus Socratisch Coachen

  ‘Van moeten naar willen’

  Het Socratisch Coachen zoals we dit aanbieden in deze cursus is gebaseerd op uitgangspunten van het socratisch gedachtegoed. Deze uitgangspunten hebben we gekoppeld aan het werken met mensen, gezinnen en jongeren met een zorgvraag waarbij achterliggende diagnostiek zoals bijv. ASS/AD(H)D een belangrijke rol speelt. Socratisch coachen leer je niet uit een boek! Naast de theoretische achtergrond is ervaren en oefenen een belangrijk onderdeel van deze cursus zodat de kennis ook daadwerkelijk toepasbaar is in de praktijk.

  Socratisch coachen gaat over de kunst van het stellen van de juiste vragen. Ontdekken hoe je een ander stimuleert zijn eigen denkbeelden te onderzoeken, zodat je er samen achter komt wat werkt. We passen dit dagelijks toe in de praktijk en hebben door de jaren heen onze eigen handvatten en richtlijnen gevonden om het socratisch coachen toe te passen en door te geven. Ga je met ons mee op onderzoek?

  • Wat is nodig voor verandering?
  • Hoe stimuleer ik de motivatie van de ander?
  • Hoe krijg ik de ander zover dat hij hier zelf over na gaat denken?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet degene ben die de problemen oplost?
  • Hoe laat ik verantwoordelijkheid bij de ander maar coach ik hem of haar wel richting ontwikkeling?
  • Hoe kom ik er achter wat werkt voor de ander?

  Cursus data

  Locatie:  Nijmegen (Mits Covid19 maatregelen dit toelaten anders geven we hem digitaal.)

  2024

  • 7 februari 9:30-17:30 uur, 28 februari van 9:30-13:30 uur en 13 maart van 9:30-13:30 uur

  Certificaat “Socratisch Coachen Basis”

  Dit certificaat behaal wanneer je als cursist aan dag 1, 2 en 3 hebt deelgenomen en in de bijbehorende huiswerkopdrachten hebt aangetoond de stof te beheersen. De cursus bestaat uit 2 halve dagen en een hele dag daarnaast in totaal ongeveer 7 uur aan thuisstudie/huiswerkopdrachten.

  Als je SKJ geregistreerd bent levert deze cursus in totaal 24 SKJ Punten op.

  In Company:

  We bieden deze cursus ook aan op locatie. Interesse in een cursus op maat, bij jullie op locatie? Neem dan vrijblijvend contact op dan bespreken we de mogelijkheden.

  Reacties cursisten

  “Deze cursus overtrof mijn verwachtingen. Ik heb geleerd het blikveld van de ander te verbreden ten behoeve van het socratisch proces, ik vond het zeer leerzaam.”

  “Door de vele voorbeelden en oefeningen heb ik meer inzicht gekregen hoe ik het socratisch coachen nog meer in kan zetten. Zoals het laten samenvatten, de sorteeropdrachten, dat de fases houvast geven in een traject en nog veel meer.”

  “Mijn verwachting was om nieuwe inzichten te krijgen en meer handvatten. Dat is gebeurd, ik heb tevens meer inzicht gekregen in mijn eigen handelen en leerpunten. Ik raad deze cursus van harte aan.”

  Kosten:

  € 877,25,- inclusief BTW, studiemateriaal en lunch op de 1e dag.

  Voor het opgeven voor deze cursus en meer informatie/vragen stuur je een mail naar: info@ditcoaching.nl.