Webinar

  Webinar Socratisch Coachen

  ‘Van moeten naar willen’

  In deze gratis webinar introduceren we  het Socratisch Coachen. We nemen je mee wat socratisch coachen inhoud en wanneer je het in kan zetten.

  DIT coaching werkt vanuit de socratische uitgangspunten deze werkwijze hebben we gekoppeld aan het werken met mensen, gezinnen en jongeren met een zorgvraag waarbij achterliggende diagnostiek zoals bijv. ASS/AD(H)D een belangrijke rol speelt.

  Socratisch coachen gaat over de kunst van het stellen van de juiste vragen. Ontdekken hoe je een ander stimuleert zijn eigen denkbeelden te onderzoeken, zodat je er samen achter komt wat werkt. We passen dit dagelijks toe in de praktijk en hebben door de jaren heen onze eigen handvatten en richtlijnen gevonden om het socratisch coachen toe te passen en door te geven. Ga je met ons mee op onderzoek?

  • Wat is nodig voor verandering?
  • Hoe stimuleer ik de motivatie van de ander?
  • Hoe krijg ik de ander zover dat hij hier zelf over na gaat denken?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet degene ben die de problemen oplost?
  • Hoe laat ik verantwoordelijkheid bij de ander maar coach ik hem of haar wel richting ontwikkeling?
  • Hoe kom ik er achter wat werkt voor de ander?

  Gratis webinar data 2021

  Nieuwe data najaar 2021 volgen binnenkort.

  SKJ cursus “Socratisch Coachen”

  Ben je na de webinar enthousiast geworden en wil je nog meer weten en leren over socratisch coachen? Geef je dan op voor onze socratisch coachen SKJ cursus. De cursus bestaat uit 2 halve dagen en een hele dag daarnaast in totaal ongeveer 7 uur aan thuisstudie/huiswerkopdrachten.

  Als je SKJ geregistreerd bent levert deze cursus in totaal 24 SKJ Punten op.

  Reacties cursisten

  “Deze cursus overtrof mijn verwachtingen. Ik heb geleerd het blikveld van de ander te verbreden ten behoeve van het socratisch proces, ik vond het zeer leerzaam.”

  “Door de vele voorbeelden en oefeningen heb ik meer inzicht gekregen hoe ik het socratisch coachen nog meer in kan zetten. Zoals het laten samenvatten, de sorteeropdrachten, dat de fases houvast geven in een traject en nog veel meer.”

  “Mijn verwachting was om nieuwe inzichten te krijgen en meer handvatten. Dat is gebeurd, ik heb tevens meer inzicht gekregen in mijn eigen handelen en leerpunten. Ik raad deze cursus van harte aan.”