Socratisch Coachen

Cursus Socratisch Coachen

DIT coaching heeft expertise in het aanzetten tot positieve verandering. Onze cursus socratisch coachen is er op gericht om een ander te helpen zijn of haar kwaliteiten te ontdekken en zelf tot inzicht te komen. De inhoud van deze cursus is geïntegreerd in onze werkwijze.

Cursus data 2020
Locatie Nijmegen
2020-1 -> 20 januari 9u-13u, 3 februari 9u-13u, 2 maart 9u-17u
2010-4 -> 9 april 9u-13u, 23 april 9u-13u, 21 mei 9u-17u
Kj logo

‘Van moeten naar willen’

Het Socratisch Coachen zoals we dit aanbieden in deze cursus is gebaseerd op uitgangspunten van het socratisch gedachtegoed. Deze kennis hebben we gekoppeld aan het werken met mensen/gezinnen/jongeren met een zorgvraag waarbij achterliggende diagnostiek zoals bijv. ASS/ADHD een belangrijke rol speelt. Socratisch coachen leer je niet uit een boek, naast de theoretisch achtergrond is ervaren en oefenen een belangrijk onderdeel van deze cursus zodat de kennis ook daadwerkelijk toepasbaar is in de praktijk.

Socratisch coachen gaat over de kunst van het stellen van de juiste vragen. Ontdekken hoe je een ander stimuleert zijn eigen denkbeelden te onderzoeken, zodat je er samen achterkomt wat werkt. We passen dit dagelijks toe in de praktijk en hebben over de jaren heen onze eigen handvatten en richtlijnen gevonden om het socratisch coachen toe te passen en door te geven. Ga je met ons mee op onderzoek?

  • Wat is nodig voor verandering?
  • Hoe stimuleer ik de ander zijn motivatie?
  • Hoe krijg ik de ander zover dat hij hier zelf over na gaat denken?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet de enige ben die de problemen oplost?
  • Hoe laat ik verantwoordelijkheid bij de ander maar coach hem of haar wel richting ontwikkeling?
  • Hoe kom ik er achter wat werkt voor de ander?

Certificaat“Socratisch Coachen Basis”

Dit certificaat behaal je als je als cursist aan dag 1, 2 en 3 hebt deelgenomen en in de bijbehorende huiswerkopdrachten heeft aangetoond de stof te beheersen. De cursus bestaat uit 2 halve dagen en een hele dag daarnaast in totaal ongeveer 7 uur aan thuisstudie/huiswerkopdrachten.
Totaal: 24 SKJ Punten
We bieden deze cursus ook regelmatig aan op locatie. Interesse in een cursus op maat, bij jullie op locatie?
Neem dan vrijblijvend contact op dan bespreken we de mogelijkheden.

Reacties cursisten:

“Deze cursus overtrof mijn verwachtingen. Ik heb geleerd het blikveld van de ander te verbreden t.b.v. het socratisch proces, ik vond het zeer leerzaam”

“Door de vele voorbeelden en oefeningen heb ik meer inzicht gekregen hoe ik het socratisch coachen nog meer in kan zetten. Zoals het laten samenvatten, de sorteeropdrachten, dat de fases houvast geven in een traject en nog veel meer.”

“Mijn verwachting was om nieuwe inzichten te krijgen en meer handvatten. Dat is gebeurd, ik heb tevens meer inzicht gekregen in mijn eigen handelen en leerpunten. Ik raad deze cursus van harte aan.”

Kosten:

475 euro p.p. exclusief btw, inclusief lunch op dag 3.