Cursus Socratisch Coachen


'Van moeten naar willen’

 

DIT coaching heeft expertise in het aanzetten tot positieve verandering. Onze cursus socratisch coachen is er op gericht om een ander te helpen zijn of haar kwaliteiten te ontdekken en zelf tot inzicht te komen. De inhoud van deze  cursus is  geïntegreerd in onze werkwijze. Interesse in een cursus bij jullie op locatie? Neem vrijblijvend contact op.

2019

 • Data ronde 1:
  14 jan 9u-13u , 25 feb 9u - 13u , 19 mrt 9u - 17u
 • Data ronde 2:
  4 feb 9u-13u, 11 mrt 9u-13u, 25 mrt 9u - 17u
 • Data ronde 3:
  6 mei 9u-13u, 20 mei 9u-13u, 4 juni 9u - 17u
 • Data ronde 4:
  9 sept 9u-13u, 23 sept 9u-13u, 8 okt  9u - 17u

           Opgeven voor deze cursus

 

Het Socratisch Coachen zoals we dit aanbieden in deze cursus is gebaseerd op uitgangspunten van het socratisch gedachtegoed. Deze kennis hebben we gekoppeld aan het werken met mensen / gezinnen / jongeren met een zorgvraag waarbij achterliggende diagnostiek zoals bijv. ASS / ADHD een belangrijke rol speelt. Socratisch coachen leer je niet uit een boek, naast de theoretisch achtergrond is ervaren en oefenen een belangrijk onderdeel van deze cursus zodat de kennis ook daadwerkelijk toepasbaar is in de praktijk.

 

Socratisch coachen gaat over de kunst van het stellen van de juiste vragen. Ontdekken hoe je een ander stimuleert zijn eigen denkbeelden te onderzoeken, zodat je er samen achterkomt wat werkt. We passen dit dagelijks toe in de praktijk en hebben over de jaren heen onze eigen handvatten en richtlijnen gevonden om het socratisch coachen toe te passen en door te geven. Ga je met ons mee op onderzoek?

 • Wat is nodig voor verandering?
 • Hoe stimuleer ik de ander zijn motivatie?
 • Hoe krijg ik de ander zover dat hij hier zelf over na gaat denken?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet de enige ben die de problemen oplost?
 • Hoe laat ik verantwoordelijkheid bij de ander maar coach hem of haar wel richting ontwikkeling?
 • Hoe kom ik er achter wat werkt voor de ander?

 De Cursus Socratische Coachen bestaat uit 2 modulen:

 

Module 1: “Introductie in Socratisch Coachen Dit betekent dat de cursist heeft deelgenomen aan dag 1 van deze cursus. Als de deelnemer alleen deze dag volgt en de huiswerkopdracht aanlevert dan behaalt hij/ zij het certificaat “Introductie in Socratisch Coachen”.  Totaal: 6.50 SKJ punten

 

Module 2: “Socratisch Coachen Basis” ( module 1 is inbegrepen) Dit betekent dat de cursist aan dag 1, 2 en 3 heeft deelgenomen en in de bijbehorende huiswerkopdrachten heeft aangetoond de stof te beheersen. Dan behaalt de deelnemer het certificaat “Socratisch Coachen Basis”.

Totaal: 24 SKJ Punten

 

 

 

Kosten:

Module 1:  125 euro p.p. incl btw

Module 2:  475 euro p.p. incl btw

 

Meer informatie / vragen: mail info@ditcoaching.nl

 

Opgeven voor deze cursus