Sociaal sterker jeugd

  Sociaal sterker training tegen angststoornis

  Heb je moeite met het maken van vrienden en het sluiten van vriendschappen? Voel je je hierdoor wel eens eenzaam? Als je het moeilijk vindt om je eigen emoties te uiten of wanneer je eigen emoties je het grootste deel van de tijd in de weg zitten, vertelt DIT Coaching je graag meer over de oorzaken hiervan en hoe onze specialistische groepstraining ‘Sociaal Sterker’ je helpt bij het verminderen van sociale faalangst of een angststoornis door middel van professionele begeleiding van mens tot mens.

  Sociale angststoornis

  Waarom een sociale angststoornis precies ontstaat, is niet volledig bekend. Wel is bekend dat zowel erfelijke als omgevingsfactoren een rol spelen bij het ontstaan van een sociale angststoornis. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een sociale angststoornis groter is bij mensen die als kind overbeschermend zijn opgevoed. Daarnaast kunnen ingrijpende gebeurtenissen ook invloed hebben op het ontwikkelen van een sociale angststoornis of sociale faalangst. Vaak ontwikkeld een sociale fobie zich voor het 20ste levensjaar en ontwikkelen de klachten zich geleidelijk.

  Sociale angststoornis behandeling

  Hulp bij het behandelen van een sociale fobie of bij sociale faalangst, wordt door DIT Coaching aangeboden in de vorm een groepstraining door een professionele en gespecialiseerde coach. Bij de start van deze training stel je samen met de groep en je coach enkele doelstellingen op voor wat je wil bereiken met deze training. Zo krijg je met deze training op maat een zoektocht naar hoe jij het beste die sociale doelen kunt bereiken. Tijdens meerdere sessies worden verschillende onderwerpen behandeld. Bij twee van deze sessie worden ook je ouders/verzorgers actief betrokken. Er wordt je niet verteld wát je moet doen, maar wel hoe je dit het beste aan kunt pakken om zelf je doelen te bereiken. Door zelf achter oplossingen te komen, werk je het effectiefst aan je sociale fobie en je angststoornis.

  sociaal sterker worden

  Onderwerpen die we behandelen

  Bij de behandeling voor een sociale angststoornis, komen verschillende onderwerpen aan bod. Op die manier wordt het probleem van een sociale fobie of sociale faalangst zo alomvattend mogelijk aangepakt. Zo is de kans ook het grootst dat je maximale (zelf)kennis opdoet en vaardigheden leert waar je de rest van je leven plezier en profijt van hebt. In de training Sociaal Sterker komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Contact maken
  • Social skills
  • Relaties
  • Vriendschappen
  • Omgaan met emoties
  • Grenzen aangeven
  • Weerbaarheid
  • Wie ben ik?
  • Wat geeft energie?

  Klik hier voor praktische informatie over het groepsaanbod volwassenen.

  Aanmelden voor Sociaal Sterker

  Wil je je aanmelden voor de training Sociaal Sterker bij DIT Coaching om je sociale angststoornis of sociale faalangst aan te pakken? Vul dan het contactformulier op de website in, bel naar 024 202 22 14 of mail naarinfo@ditcoaching.nl.