Schoolverzuim en thuiszitters

  Begeleiding voor thuiszitters door DIT coaching

  Gaat jouw kind al een tijd niet meer naar school en lukt het je niet om met hem of haar in gesprek te gaan? Dan is het tijd om stappen te gaan ondernemen. Bij DIT coaching hebben wij ruime ervaring met thuiszitters. Samen met jou en jouw kind gaan we op zoek naar de oorzaken van het schoolverzuim en een passende oplossing. We werken samen met je kind en alle betrokkenen om de problematiek rondom het schoolverzuim zo snel mogelijk op te lossen. Wij staan bekend als een professioneel coachingsbureau en bieden een divers aanbod aan trainingen en coaching voor thuiszitters en jongeren met andere problemen. Heb je ook behoefte aan professionele begeleiding? Of zoek je begeleiding voor je kind? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Wellicht ervaar je veel problemen in sociale situaties, of kan je kind moeilijk meekomen op school. Dit kan zorgen voor stress, opstandigheid of andere problemen. Wil jij ook onze hulp inschakelen vanwege het schoolverzuim van jouw kind? Maak dan direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

  DIT coaching: Hulp bij schoolverzuim

  DIT coaching betekent: ‘Denk in Talent’. Binnen onze training staan de talenten van de deelnemers centraal. We bekijken wat jouw kind nodig heeft om weer op een prettige manier deel te nemen aan activiteiten op school. We kijken naar wat wel werkt voor jou of je kind. Er wordt gekeken naar de problemen die er spelen, waarbij er naar een oplossing gewerkt wordt. Of we leren je de problemen in het sociale aspect hanteerbaar te maken. Er wordt goed naar je geluisterd en onze training bieden we op maat aan. Naast onze individuele aanpak voor thuiszitters is er ook binnen groepstrainingen een aanbod rondom schoolverzuim. Neem contact op voor alle mogelijkheden.

  dit coaching sociale vaardigheidstraining

  Wat is een thuiszitter of schoolverzuim?

  Een thuiszitter is een kind of jongere tussen de 5 en 17 jaar die leerplichtig is of valt onder de kwalificatieplicht, maar die zonder geldige reden al meer dan 4 weken niet op school is geweest. Vaak heb je in deze situatie van schoolverzuim als ouder of vertegenwoordiger al van alles geprobeerd maar lukt het niet om zelf een einde te maken aan het schoolverzuim. Wij kijken samen naar wat jullie al geprobeerd hebben en wat de achterliggende oorzaak is van het schoolverzuim. Thuiszitters hebben vaan achterliggende beweegredenen zoals problemen op school, psychische problemen of angst. Maar ook problemen thuis kunnen een reden vormen voor schoolverzuim.

  Aandacht voor jouw kind bij schoolverzuim

  Wij onderzoeken wat het kind of de jongere nodig heeft om toch weer naar school te gaan. We leren jouw kind graag goed kennen, zodat we je kind gaan begrijpen en aansluiting vinden met hem of haar. Daarbij kijken we altijd naar de talenten van jouw kind en naar die van jullie als ouder(s)/vertegenwoordiger(s). Samen komen we erachter wat werkt. Naast onze individuele aanpak hebben we ook een groepsaanbod voor thuiszitters, een combinatie van beide is ook mogelijk. Heb je vragen over onze werkwijze of andere vragen? Neem dan direct contact met ons op en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit kan middels het contactformulier op de website of door te bellen naar 024-2022214, of mail naar info@ditcoaching.nl. Met de begeleiding van DIT coaching kom jij weer een stap verder!