Hulp bij gescheiden ouders

  Ondersteuning voor kinderen van gescheiden ouders

  Elk jaar horen rond de 90.000 kinderen van hun ouders dat ze uit elkaar gaan. Dat is ronduit slecht nieuws voor die kinderen. Over het algemeen is er wel veel aandacht voor het scheiden van ouders met kinderen, maar daarbij is er vrij weinig aandacht voor wat die kinderen echt nodig hebben. De problemen en spanningen die daarbij komen kijken, kunnen van grote invloed zijn op hun welzijn. Daarom is DIT Coaching er ook speciaal voor kinderen van wie de ouders gescheiden zijn en bieden we hen hulp tijdens de scheiding van hun ouders.

  Gevolgen voor kind bij scheiding ouders

  De gevolgen voor kinderen van ouders die gescheiden zijn, of die gaan scheiden, kunnen bijvoorbeeld zijn: een verstoorde rust, regelmaat en stabiliteit, vooral direct na de scheiding. En verder boosheid, angst, verdriet, eenzaamheid, onterechte gevoelens van schuld en het gevoel partij te moeten kiezen. Problemen met verhuizen: een ander huis, een andere plaats en/of een andere school.

  Aandacht geven aan die kinderen

  In een gezin waarin een scheiding gaande is, kan het voor ouders na een scheiding lastig zijn om goed te blijven samenwerken rondom en met de kinderen. Wat wij daarom niet doen is het oplossen van alle problemen. Wij weten dat de oplossing in iedereen zelf zit. Wij vertellen dus niet wat jij moet gaan doen. Wat doen we wél? Observeren, luisteren en vragen stellen. We dagen je uit en we inspireren je. En geven je de juiste handvatten. Met als doel dat jij zelf inzicht krijgt in de oplossingen, zodat jij zelf stappen gaat zetten om de lastige situatie en/of problemen als kind van gescheiden ouders een plaats te geven en weer van het leven te genieten. Want jij bent de deskundige. En wie weet er nu beter hoe het is om te leven met gescheiden ouders dan jijzelf?

  Hulp bij gescheiden ouders

  Hulp bij scheiding ouders

  De hulp die wij bieden bij een scheiding van de ouders aan kinderen is dat we ze bereiken en hen de benodigde support bieden. Het is het doel om ze even gelukkig, veerkrachtig, stressbestendig en kansrijk te laten zijn als alle andere kinderen van hun leeftijd.

  Aanmelden voor hulp bij gescheiden ouders

  Het is onze missie om bij hulp bij gescheiden ouders ervoor te zorgen dat iedereen weer verder kan zonder de ondersteuning van DIT Coaching. Naast individuele ambulante begeleiding hebben we ook een groepsaanbod voor kinderen en hun gescheiden ouders. Wil je je aanmelden voor deze hulp? Vul dan het contactformulier op de site in, bel naar 024 202 22 14 of mail naar info@ditcoaching.nl.