Groepsaanbod

Groepscoaching voor kinderen tot volwassenen

Groepscoaching kan helpen als er stagnatie is op bepaalde ontwikkelingsgebieden. Door samen met anderen die dit ook ervaren aan de slag te gaan is er herkenning en steun. We slaan de handen ineen om samen te gaan onderzoeken wat werkt!

Wat kun je verwachten bij een groepscoaching?

Je kunt verwachten dat je meer inzicht krijgt in je eigen talenten en die ook beter weet te benutten. Dat je meer zelfwaardering krijgt en trotser durft te zijn op jezelf en dat kunt uitstralen naar anderen. Er wordt geïnvesteerd in de groepsdynamiek en veiligheid. Binnen de groep is er veel aandacht voor individuele leerdoelen.

Groepscoaching op scholen

Volgens onderzoek (2018) uitgevoerd door onderzoeksbureau GFK kampt bijna één op de vijf jongeren met ernstige psychische klachten. Als je ervoor zorgt dat jongeren zo vroeg mogelijk praten over hun (psychische) problemen, kun je op tijd hulp bieden. Daarmee voorkom je dat bijvoorbeeld somberheid uitmondt in een depressie, of stress in een burn-out. Ook als kinderen en jongeren bijvoorbeeld worden gepest of problemen thuis hebben, is het belangrijk dat ze hier open over durven te zijn, zodat ze hulp kunnen krijgen voordat deze problemen kunnen verergeren of leiden tot psychische klachten. Met dit project richten we ons in samenwerking met scholen op primaire preventie dat wil zeggen dat onze activiteiten zich richten op het voorkomen en/of verminderen van ernstige psychische klachten bij jongeren/jongvolwassenen. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Dit Coaching Groepscoaching

Ons aanbod

Jeugd & gezin

Klik hier voor praktische informatie over het groepsaanbod voor jeugd en gezin.

Ons aanbod bestaat uit de volgende trainingen:

Volwassenen 

Klik hier voor praktische informatie over het groepsaanbod voor volwassenen.

Aanmelden kan via het contact formulier. De groep gaat van start bij voldoende aanmeldingen en kan op verschillende locaties gegeven worden.